ProplanS simulation based schedulingSimulation Based Scheduling

De laatste 10 jaar zien we een trend waarbij onze klanten maximaal willen kunnen profiteren van de kracht van een simulatiemodel. We bouwen daarom steeds vaker applicaties die de planner ondersteunen bij dagelijkse complexe schedulingvraagstukken. Het simulatiemodel wordt hiervoor gevoed met orders vanuit ERP, aangevuld met een Graphical User Interface (voor de planner) en Optimalisatietechnieken (om de € ’s te verdienen).

Zo kunnen orders van de komende dag/week al door uw virtuele fabriek worden gestuurd om zo planningsbeslissingen gefundeerd te kunnen nemen. Inmiddels is het ook mogelijk om het simulatiemodel direct te koppelen aan de MES of besturingslaag (PLC’s). Zo komen werkelijkheid en simulatie nog dichter bij elkaar en kan bv. statusinformatie worden gebruikt om de invloed van Spoedorders snel in te schatten.

Onze klanten zijn enthousiast over Simulation Based Scheduling en rapporteren een ROI van minder dan 6 maanden! Dit tilt onze klanten en onze dienstverlening naar een next level van optimalisatie, de ‘Smart Digital Factory’.

 

ProPLAN – Scheduling voor het MKB

Weinig tijd en toch overzicht houden over de beschikbare productiecapaciteit van mensen en machines. Een dilemma waar veel productieleiders en planners dagelijks mee geconfronteerd worden. Onze planning-tool biedt hierbij succesvol uitkomst door overzicht, flexibiliteit en snelheid.

Excel is binnen het MKB een veel gebruikt gereedschap voor de productieplanning van de fabricage- en assemblage-capaciteit. Vitale functionaliteiten om het plannen flexibel, snel en visueel overzichtelijk te maken ontbreken echter. Deze tekortkomingen worden ondervangen door onze planning-tool ProPLAN. Op grafische en gebruikersvriendelijke wijze kan nu snel inzicht worden verkregen in de beschikbare capaciteit. Dagelijks wordt de beschikbare capaciteit aangepast (ziekte, verlof, onderhoud) en het te verdelen werk ingevoerd inclusief de bijbehorende deadlines. Een ‘Gantt chart’ maakt direct zichtbaar waar zich planningsproblemen voordoen. De planner of productieleider kan hierdoor snel beslissen welke aanpassingen nodig zijn en de gevolgen ook direct aan de collega’s tonen. De applicatie is een volledig eigen ontwikkeling waardoor aanpassing aan specifieke wensen altijd mogelijk is.

Interessant voor u? Wij komen graag wat presenteren.