3d scanning techniek3D Laser Scanning breekt door

De laatste jaren neemt het 3D inscannen van gebouwen en installaties een enorme vlucht.

Herontwikkeling, Renovatie, Revamp zijn sterk gebaat bij juiste en accurate informatie tijdens het ontwerp en realisatieproces, maar ook voor onderhoud. Steeds meer bedrijven raken overtuigd van de meerwaarde die deze techniek met zich meebrengt. Na jarenlange promotie zien we nu een brede belangstelling voor 3D laser scanning ontstaan.

Meer dan 1.00.000 m² in kaart gebracht

Met gepaste trots melden wij dat onze 3DLS laser scan afdeling inmiddels meer dan 1.000.000 m² heeft ingescand. Deze ervaring heeft samen met de sterk groeiende belangstelling ertoe geleid dat we wederom hebben geïnvesteerd in de nieuwste FARO laserscan-technologie om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Onze alweer vierde generatie scanner biedt ‘state of the art’ nauwkeurigheid en snelheid voor ‘mid-range’ scanning. De compacte lichtgewicht apparatuur stelt ons in staat om u wereldwijd efficiënt van dienst te zijn.

3D is de nieuwe standaard

Onze brede ervaring en specifieke software stellen ons in staat de puntenwolk informatie van de 3D laser scanning maximaal te benutten in ons ‘Digital Factory Concept’ en ‘BIM’ diensten. Het verschaft ons de mogelijkheid om de bestaande gebouwen, installaties en processen op een zeer efficiënte wijze accuraat vast te leggen in 3D. De scans leveren direct 3D fotografische informatie en maken eenvoudig 3D metingen mogelijk op elk moment en elke plaats waar een laptop gebruikt kan worden. De impact van een verbouwing of installatie-uitbreiding kan zo vooraf betrouwbaar worden ingeschat. De ‘as-built’ situatie wordt als onderlegger gebruikt bij het CAD-ontwerpproces van de nieuwe situatie. Tenslotte kunnen in een integraal 3D CAD master model alle actuele 3D structuren gedocumenteerd worden (gebouw, installatietechniek en processen). Op deze manier stellen wij u in staat uw (om)bouwprocessen en lifecycle management beheersbaar te houden en worden vervelende verrassingen voorkomen.

Meer informatie vindt u op onze speciale site www.3DLS.nl