line design ontwerp / lijn ontwerpOntwerpen Productielijn

De Productie is de plaats waar de Waarde wordt toegevoegd (Gemba) en derhalve de kern van de fabriek. Een goed Lijnontwerp is gebaseerd op een weloverwogen productie- en logistiek concept en vormt de basis voor de uiteindelijke realisatie. Onderbouwde keuzes moeten worden gemaakt voor bv. een getakte lijn- of dock-assemblage, het type transportsysteem, het aantal stations. Vervolgens wordt vanuit het logistiek concept de materiaal bevoorradings methodiek nader uitgewerkt voor de lijn en de eventuele subs.

 

Om te komen tot een gebalanceerde werklast worden montagetijden vastgesteld en activiteiten optimaal verdeeld over de stations. Het Line design proces resulteert in een complete functionele specificatie en een draaiboek voor de inrichting van uw productieproces. Als u dat wenst begeleiden we ook de implementatie tot en met de Factory en Site Acceptance Tests.

 

Uitgebreide ervaring in Line design

Door onze uitgebreide ervaring in het ontwerpen en optimaliseren van productielijnen hebben we alle soorten en maten voorbij zien komen. Van oogpincet tot vrachtwagen, van specials met zeer kleine productie-aantallen tot miljoenen producten per jaar. Hierdoor zijn wij in staat om u ondersteuning op maat te bieden bij het ontwerpen dan wel optimaliseren van uw productielijn en bijbehorende logistiek.