Takt klok & ScorebordTakt klok & Scorebord

Lean management en Continu Verbeteren vragen om KPI’s die eenvoudig gemonitord kunnen worden. Prestaties van productie en logistiek moeten direct op de werkvloer zichtbaar zijn. In een standaardsituatie zorgt dit voor rust en regelmaat maar bij afwijkingen kan snel worden geacteerd. Ter ondersteuning heeft ED een configureerbaar platform voor Taktklokken, Scoreborden en Andon systemen ontwikkeld. U bepaalt zelf wat u  belangrijk vindt en welke indicatoren moeten worden getoond. Onze modulaire en flexibele software wordt snel en doeltreffend geconfigureerd om uw productie van de juiste actuele informatie te voorzien.

 

Onze basis is eenvoudig en zeer betaalbaar. Naar wens kunnen signalen worden gebruikt van o.a. PLC’s, sensoren, barcodescanning voor gereedmelding maar ook voor signaleren van een afwijking (Andon) of lijnstop. Uitbreiding naar meerdere klokken ineen (draadloos) netwerk in eenserver-client omgeving met centrale instelling kan natuurlijk ook. Om data-analyse uit te kunnen voeren kunnen ook logfiles worden bijgehouden.

 

Werking van de takt klok toegepast op het productieproces

De teruglopende tijd op de Takt clock is de meest bekende indicator waarbij het productieritme wordt aangegeven, evenals het voor- danwel achterlopen op het plan. Na implementatie ontstaat een meer ontspannen sfeer met rust en regelmaat door het ‘afgedwongen’ ritme van de takt klok. Wij denken graag met u mee bij het zichtbaar maken van uw prestaties.